۱۰ تاثیر تغییر قوانین حجم مبنا در بورس و فرابورس
۹۸/۱۲/۱۳
ارسال شده توسط محمود مرادی
2.1k بازدید
- در فرابورس برای رشد قیمت پایانی باید حجم چشمگیری معامله شود که کارمزد در پی خواهد داشت.
- در بورس اوراق بهادار نیز با افزایش حجم مبنا باید حجم معاملات افزایش یابد که کارمزد و مالیات بیشتر خواهد ساخت.
- دیگر قفل شدن در صف خرید و خشک شدن نماد نخواهیم داشت، زیرا برای رشد قیمت پایانی باید حجم مبنا پر شود. نمادهایی مانند بایکا، لپیام، آبین و وارس در بازار پایه دیگر قفل در صف خرید نخواهند شد و باید نماد دست به دست شود و بقیه بازار هم از سودهای سرشار نمادهای با بنیاد خوب بهرهمند شوند.
وارس برای اینکه قیمت پایانی کامل شود باید دو میلیارد ارزش معاملات داشته باشد. برای نمونه میتوانید نماد نبروج (نساجی بروجرد) را مشاهده کنید که حجم مبنا را نمیدهند. - همچنین نزولی شدن متداوم و قفل شدن در صف فروش نخواهیم داشت و در صف فروش نیز باید حجم متناسبی دست به دست شود که با ورود سهامدار جدید از شدت نزول کاسته خواهد شد و در صورت عدم معامله، قیمت پایانی، ترمز نزول قیمت را خواهد کشید و این مسئله در روزهای منفی به کمک بازار خواهد شتافت.
- امکان کشیدن رنج مثبت و منفی رو نمادها بسیار ضعیف میشود، زیرا سهامدار باید با احتمال بالای ۹۰ درصد در زمان مثبت شدن نماد، نزدیک قیمت پایانی خرید کند و در زمان منفی شدن در نزدیک آخرین قیمت خرید کند. مثلا فروشندههای چهارشنبه روی نمادهایی مانند داوه و ددام را مشاهده بفرمایید که چه اشتباهی کردند. یعنی نباید دیگر آخرین قیمت در منفیها اختلاف زیادی با قیمت پایانی داشت، فروشنده باشید و برعکس در مثبتها خریدار باشید. تقریبا سرخطی خرید و فروش بسیار نادر خواهد بود.
- سرمایه به سمت شرکتهای بزرگ که شناوری بالایی دارند حرکت خواهد کرد و این دستِ حقوقیها و حقیقیهای درصدی را برای خروج یک باره سرمایه از بازار باز خواهد گذاشت و حتی در مواقع نزولی شدن بازار با پر شدن حجم مبنا، سهامداران این نمادها ضرر بیشتری نسبت به سهام کوچک خواهند داشت.
- بخشی از تحلیل تابلوخوانی و روانشناسی بازار به سطل زباله خواهد رفت. برای مثال هنگام شکست سقف قبلی، نماد باید خشک میشد و این نشانه شکست سقف قبلی بود و در صورت حجم خوردن در سقف، احتمال شکست سقف کم میشد، اما با این حجم مبنا، باید بخشی از این تحلیلها مورد تجدید نظر قرار گیرد.
- دولت به دلیل مشکلات بودجهای به دنبال افزایش حجم معاملات به منظور کسب کارمزد و مالیات است، شاید با این قانون حجم مبنا، کارمزد معاملات در طول یک سال به بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان برسد که درآمد چشمگیری است و باید ردپای کارگزاریها و سازمان مالیاتی را در اجرای این قانون دنبال نمود.
- بیشتر نمادها در زمانهای عادی حجمهای خوب چند میلیونی معامله می شوند حتی سهمهای کوچک و در زمان عادی در ۹۰ درصد نمادها مشکلی به وجود نخواهد آمد. اما اگر خرید و فروش گروهی باشد، بازیگر نمادی را پروژه کند یا پول هوشمند سنگین وارد یا خارج شود از سهمی، این قانون جلوی این سفته بازیها را خواهد گرفت. دیگر باد کردن نماد در کار نخواهد بود.
- تحلیلهای بنیادی ارزش بیشتری خواهند یافت، زیرا نمادی رشد خواهد کرد که حجم معاملات بالایی داشته باشد و نظر بازار را جلب نماید که این مسئله ریشه در بنیاد شرکت دارد نه قفل شدن در صف خرید. نماد با بنیاد نیز بیمهری نخواهند کشید.
نتیجه گیری:
این قانون جدید حجم مبنا منجر به این میگردد که معاملات هیجانی به شدت کاسته میشود. بازار به یک ثبات و آرامش نسبی در روزهای به خصوص منفی خواهد رسید و سهامداران تازهوارد درگیر هیجانات کاذب نخواهند شد و سودهای معقول خواهند داشت و از ضررهای سنگین جلوگیری خواهد نمود.
درباره محمود مرادی
من قول میدهم شما میتوانید بورس را بسیار ساده آموزش ببینید و از محل سرمایه گذاری در این بازار با کار بسیار کم به درآمدهای باورنکردی برسید. موسس و مدیر وبسایت مدرسه بورس | تحلیلگر و مدرس بازار بورس در کارگزاری آگاه
نوشته های بیشتر از محمود مرادی13 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سپاس مفید و عالی بود
عالی بود
ممنون
مطالب جامع و کامل بودند
خسته نباشید
سلام خیلی خوب میشه مقاله ها و ویدئو ها بیشتر جنبه یادگیری باشه اینقدر مختصرنباشه بیشتر راجع خواندن ترازنامه یا تابلو خوانی یا حتی تحلیل تکنیکال باشه مخصوصا اونایی که کاربرد بیشتری در بورس داره یا معادلات ریاضی که در بورس کاربرد دارن به خصوص برای اونا که رشته تحصیلیشون حسابداری نبوده خیلی خوب میشه ممنون
سلام دوست گرامی
ما در سایت از قدم اول شروع به تولید ویدئوهای آموزشی کردهایم. در آینده و گام به گام انشالله به فیلمهای آموزشی پیشرفتهتر نیز خواهیم رسید.
موفق باشید
با سلام
ممنون از ارایه مطالب بسیار مفید وارزنده شما در این مقاله
به نظرم قانون مناسبی هست مخصوصا برای معامله سهام بنیادی وهمچنین جلوگیری از هیجانات چه در خرید وچه در فروش
درود بر شما
بله من هم با شما هم نظر هستم
سلام.
به نظر من اصلا قانون خوبی نیست.
کلا نیت داشتن ترمز بورسو بکشن.
آخه الان تا چند روز دیگه باید شاهد اصلاح باشیم؟ با نیم درصدو یک درصد وقت از بین میره. همون شارپی میریخت بهتر بود. دیگه همه تکلیفشونو میدونستن.الان یه چیز لوسی شده. تازه جبرانش هم دیگه شارپی نمیشه.
خواهشاً نگید بخاطر کروناست. اقتصاد ما کلا با بقیه جاها فرق داره.
به نظرم اگر قوانین حجم مبنا نبود بعد ریزش اقتصاد جهانی بورس به شدت منفی میشد.
اینجا آمریکا نیست که بستههای چمد صد میلیارد دلاری برای حمایت از بورس تخصیص بدهند. مسولین سازمان بالااجبار با این قوانین ریزشها را بهتر مدیریت کنند
سلام
سپاسگزارم از توضیح عالی و جامع
به نظر من قانون خوبیه برای افرادی مثل من که تجربه چندانی تو این بازار ندارن و از ضرر ناگهانی جلوگیری میکنه البته حرفه ایها با توجه به مهارتها نباید مشکلی با این قانون داشته باشند
بله من هم با شما موافقم
سلام واقعا مقاله ی خوبی بود … ممنون از اینکه اینقدر به روز هستید.
درود بر شما ممنون که نظر دادید