با چه مقدار سرمایه وارد بورس شویم؟
یکی از متداولترین و کلیدیترین پرسشهایی که ذهن افراد را در بدو ورود به بازار سرمایه به خود درگیر میکند، این است که افراد چه مقدار از سرمایه خود را وارد بازار بورس کنند؛ چراکه میزان سرمایه اولیه باید به میزان معقولی باشد تا در شرایط مختلف بازار در حد مهارت و توان خود، بتوان آنرا به بهترین شکل کنترل و مدیریت کرد. در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم که برای ورود به بازار بورس به چه مقدار سرمایه نیاز داریم.
حداقل سرمایه مورد نیاز برای ورود به بازار بورس
برای خرید سهام در بازار بورس به غیر از عرضه اولیهها، مطابق قوانین وضع شده سازمان بورس و اوراق بهادار، به حداقل مبلغ ۵۰۰ هزار تومان نیازمندیم. در صندوق های سرمایهگذاری مشترک نيز میتوان حداقل مقدار مجاز برای خريدن واحدهای صندوق را در اميدنامه شركت مطالعه نماييد. اين عدد میتواند ده واحد و یا حتی یک واحد باشد. در اينصورت، صندوقها نیز یکی از گزينه های سرمايهگذاری هستند كه ما ملزم به داشتن حداقل سرمایه ۵۰۰ هزار تومان نیستیم و بنابراین برای خرید با مبالغ كم نیز مناسب هستند.
معیارهای تعیین میزان سرمایه برای ورود به بازار بورس
به منظور تعیین میزان سرمایه اولیه برای ورود به بازار سرمایه، قبل از هرچیزی لازم است که با توجه به معیارها و ویژگیهای شخصیتی که در ادامه به آنها میپردازیم، بتوانید تصمیمگیری کنید که در شرایط شما، چه مقدار سرمایه برای ورود به بازار بورس کافی است.
میزان مازاد سرمایه
سرمایه مازاد، همان میزان پولی است که حداقل تا یک یا دو سال آینده به آن نیازی ندارید و به عبارتی افزایش و کاهش در میزان آن تاثیری بر روی کیفیت زندگی شما ندارد و از بین رفتن این پول فشار مالی به شما وارد نمیکند. یکی از بزرگترین اشتباهاتی که افراد تازه کار مرتکب آن میشوند این است که از سرمایهای که برای مصارف ضروری به آن نیاز دارند، وارد بازار میکنند یا حتی بسیاری از افراد بیتجربه، از پول قرضی یا وام برای شروع کار خود در بازار سرمایه استفاده میکنند که ممکن است در آیندهای نزدیک سرمایه این دسته از افراد از بین برود و آنها را متحمل زیانی سنگین کند.
میزان فعالیت شما در بازار بورس
سرمایهگذاری و فعالیت در بازار سرمایه، مانند هر حرفه دیگری نیاز به آموزش دیدن و وقتگذاشتن دارد. اینکه چقدر وقت صرف آموزش دیدن و نشستن پای بازار و تحلیل آن کنید بسیار مهم است؛ چراکه با بالابردن سواد و اطلاعات مالی خود و کسب مهارت در امر سرمایهگذاری، قابلیت شما برای کسب سود مستمر هم افزایش پیدا خواهد کرد و لذا میتوانید به توجه به کسب تجربه و مهارت بیشتر سرمایه بیشتری را وارد بازار کنید.
میزان ریسکپذیری شما
نوسانی بودن همیشگی بازار بورس که درواقع ماهیت و ذات بازار را تشکیل میدهد منجر به پدید آمدن مبحث ریسک و میزان ریسکپذیری سرمایهگذاران میشود. به طور کلی میتوان گفت که تفاوت بین میزان بازدهی که ما از یک سرمایهگذاری انتظار داریم و میزان بازدهی واقعی که از آن سرمایهگذاری نصیب ما میشود ریسک میگویند. پس هر کسی که به قصد سرمایهگذاری و ورود به بازار بورس را دارد باید نوسانات بازار را بپذیرد و با توجه به اندازه ریسکپذیری خود، مقدار سرمایه اولیه مشخصی برای سرمایهگذاری مدنظر قرار دهد. در غیر اینصورت اگر فردی از نظر روحی توانایی مشاهده و تحمل نوسانات قیمت در بازار را ندارد، بازار سرمایه محل مناسبی برای سرمایهگذاری نیست.
سخن آخر
با توجه به گفتههای فوق، میتوان متوجه شد که میزان سرمایه اولیه هر شخص برای ورود به بازار میتواند با توجه به ویژگیهای شخصیتی و میزان ریسکپذیری و … متفاوت باشد اما به صورت کلی، بهتر است که برای اوایل فعالیت خود در بازار میزان پول اندکی را وارد بورس کنیم و سپس با افزایش مهارت و تجربه خود، مقدار سرمایه را افزایش دهیم. در این مقاله سعی کردیم به موضوع مهم میزان سرمایه اولیه برای ورود به بازار بورس بپردازیم و نکات کلیدی مربوط به این مبحث را برایتان شرح دهیم.
سپاسگزاریم که تا پایان این مقاله با ما همراه بودید. بسیار خوشحال میشویم اگر درخواستها و پیشنهادات و انتقادات خود را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
شما میتوانید با شرکت در دوره جامع نوابغ بورس و سرمایهگذاری هر آنچه که برای تبدیل شدن به یک سرمایهگذار حرفهای لازم دارید بدست آورید.
درباره ایلیا عباسپور
قسم به قلم و آنچه از عطر نوشتن می تراود؛ و به امید آنکه از قلمهای ما نویسندگان نور ببارد.
نوشته های بیشتر از ایلیا عباسپور5 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سپاس. مفید بود.
ممنون
روان و ساده و کاربردی بود
سلام استاد عزیز خیلی ممنون از آگاهی ها و راهنمایی های بسیار خوب و دقیقی که در اختیار ما قرار میدین.یک دنیا تشکر
سلام ممنون