استراتژی معامله با خط روند
یکی از مهمترین ابزارها در تحلیل تکنیکال، خطوط روند هستند که با استفاده اصولی و صحیح از آنها میتوان نقاط ورود و خروج بسیار خوبی بدست آورد و به تقویت نرخ برد معاملات خود افزود. در این مقاله قصد داریم به آموزش استراتژی معامله با خطوط روند بپردازیم پس تا پایان مقاله با مدرسه بورس همراه باشید.
خط روند چیست؟
روند (Trend)، جهت کلی بازار در یک دوره زمانی مشخص است. در بیان بهتر، روندها از افت و خیز قیمتها تشکیل میشوند و جهت این بالا و پایین ها، روند بازار را مشخص میکنند. روندها میتوانند صعودی و نزولی و حتی خنثی باشند که به ترتیب مربوط به بازارهای صعودی و نزولی و خنثی هستند. جهت کلی بازار نیازی به بازه زمانی معینی برای تشکیل روندها ندارد، اما هر چه بازه زمانی طولانیتر باشد، روند تشکیل شده از اعتبار و ارزش بیشتری برخوردار است. به طور کلی، به خطوطی که با استفاده از آنها روند را مشخص میکنیم، خطوط روند میگویند. برای اطلاعات بیشتر میتوانید به مقاله معرفی خطوط روند مراجعه کنید.
استراتژی معامله با خطوط روند
یکی از مفاهیم اساسی در تحلیل تکنیکال، روند میباشد. در واقع هدف از رسم نمودار قیمت نیز شناسایی روند و انجام پیشبینیهایی در جهت حرکت روندها است. برای شروع تحلیل، ابتدا باید روند بازار را تشخیص دهید. همانطور که میدانید بازار در حالت کلی دارای سه روند میباشد. همانطور که میدانید قیمت همیشه در حال نوسان است. وقتی که برآیند حرکت قیمت دارای شیب نزولی یا صعودی باشد میگوییم بازار دارای روند صعودی یا نزولی است. حال این روند الزاما بصورت پیوسته صعودی یا نزولی نیست. در بین آن قیمت میتواند صعود یا نزولهایی داشتهباشد. گاهی اوقات هم بازار روند خاصی ندارد که اصلاحاً میگوییم بازار دارای روند خنثی یا بدون روند است. برای شناسایی این روندها ما نیاز به ترسیم خطوط روند داریم. معامله گران براساس خطوط روند میتوانند به دو روش معامله کنند.
روش اول:
روش اول زمانی قابل استفاده است که قیمت یک روند را طی می کند و معاملهگران میتوانند این روند را در بازار شناسایی کنند، در این زمان روند در نمودار قیمتی در نقش سطوح حمایت و مقاومت عمل می کند. در روش اول استراتژی معامله با خط روند معامله گران خط روند را شناسایی میکنند و سپس زمانی که قیمت خط روند حمایتی را لمس کرد و با آن برخورد داشت برای ورود به معامله تصمیمگیری میکنند و اگر عکس این رویداد رخ دهد از بازار خارج خواهند شد و دست به فروش میزنند.
روش دوم:
روش دوم زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که خطوط روند در نمودار قیمتی توسط کندل ها شکسته میشود که باعث معکوس شدن روند قیمتی میشود و از اینرو قیمت بالاتر یا پایین تر بسته خواهد شد. در روش دوم اگر قیمت توسط کندل ها شکسته شود خط حمایت به خط مقاومت و خط مقاومت به خط حمایت تبدیل میشود؛ در نتیجه در این زمان معاملهگران میتوانند منتظر بمانند تا قیمت بازگردد و سپس میتوانند با حداقل ریسک با استراتژی خط روند وارد معامله شوند.
انواع روشهای معامله با خطوط روند
با استفاده صحیح و اصولی از خطوط روند میتوان به روشهای مختلفی از آن استفاده کرد و در شرایط مختلف از استراتژیهای مختلفی بهره برد.
از استراتژیهای کاربردی خط روند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• استراتژی شکست و برخورد مجدد (Break and Retest)
• استراتژی خط روند پرچم (Trendline Flag)
• استراتژی معامله با جهش از خط روند (Trendline Bounce)
استراتژی شکست و برخورد مجدد (Break and Retest)
استراتژی شکست و برخورد مجدد یکی از متداولترین استراتژیهای خط روند میباشد. طبق این استراتژی وقتیکه یک خط روند معتبر رسم کردیم باید منتظر بمانیم تا قیمت آن را بشکند. زمانیکه قیمت خط روند را شکست دو حالت اتفاق میافتد. در یکی از این حالات قیمت دیگر به خط روند شکستهشده بازنمیگردد و آن را لمس نمیکند. اصطلاحا پولبکی اتفاق نمیافتد.
در حالت دیگر قیمت پس از شکست خط روند دوباره به سمت خط روند بازمیگردد و آن را لمس میکند. اصطلاحا قیمت پولبک میکند. اگر قیمت مجددا خط روند شکستهشده را لمس کرد، در آن نقطه ما میتوانیم وارد پوزیشن معاملاتی خود شویم. همچنین از این استراتژی میتوانیم در تایم فریم پایینتر از تایم فریمی که خط روند را در آن رسم کردهایم استفاده کنیم. طبق این استراتژی، خط روند میتواند به عنوان محرکی برای ورود به معامله یا ایجاد توقف عمل کند. هرچه خط روند ما با قلهها و درههای بیشتری برخورد داشته باشد، جهت استفاده در این استراتژی مناسبتر است.
اصولا معاملهگران ریسکپذیر به محض برخورد قیمت با خط روند وارد معامله میشوند. اما معاملهگران محافظه کارتر تا شکست کامل خط روند و مشاهده علایم و نشانههایی از ایجاد روند جدید صبر میکنند و سپس وارد معامله میشوند. درمورد نحوه ورود این دو گروه نمیتوان مشخص کرد که کار کدام درست و کدام نادرست است چراکه به اولویتهای معاملهگران و نحوه مدیریت سرمایه و ریسک هریک بستگی دارد.
استراتژی خط روند پرچم (Trendline Flag)
استراتژی خط روند پرچم مانند الگوی پرچم بیانگر ادامه روند است. در این استراتژی باید خط روند کوتاهی در زمان اصلاح بازار رسم کنیم. در این حالت این خط روند مانند الگوی پرچم است و پس از آن روند بازار مانند روند قبل از خط روند پیشخواهد رفت. در حالت اصلاح میتوانیم یک خط روند کوتاهمدت رسم کنیم و پس از شکست خط روند مانند الگو پرچم انتظار داشته باشیم که بازار روند قبل را ادامه دهد. سپس ما میتوانیم وارد موقعیت خرید یا فروش شویم.
در این استراتژی ما باید در جهت روند معامله کنیم. همچنین میتوانیم از اندیکاتور میانگین متحرک (MA) نیز برای شناسایی روند بازار کمک بگیریم.
استراتژی معامله با جهش از خط روند (Trendline Bounce)
خطوط روند در این استراتژی مانند خطوط حمایت یا مقاومت عمل میکنند. این استراتژی را میتوانیم در تایم فریمهای متفاوتی استفاده کنیم. به این شکل که در تایم فریمهای بالاتر خطوط حمایت و مقاومت را رسم کنیم و سپس در صورت تایید تایم فریم بالاتر، در تایم فریمهای پایینتر معاملات خود را انجام دهیم.
شکست این خط روند برای ورود به بازار کفایت میکند. در این استراتژی معاملهگران محافظه کار میتوانند حد ضرر یا استاپ لاس را در زیر خط روند قرار دهند و یا حد ضرر را به زیر خط مقاومتی ببرند. همچنین میتوان از استراتژی جهش از خط روند در تایم فریم های مختلف استفاده کرد که این موضوع میتواند برای معاملهگران مختلف بسیار جذاب باشد. زمانی که خط روند بلندمدت تایید شده، تریدر قادر است به تایم فریم پایین تر نگاه کرده و از دیگر سطوح تکنیکال مانند حمایت برای زمان بندی ورود به معامله فروش بهره بگیرد.
معامله در جهت روند
برای انجام معامله در جهت موافق روند میتوانیم از دو استراتژی جهش از خط روند(Trendline Bounce) و خط روند پرچم (Trendline Flag) استفاده کنیم و موقعیتهای معاملاتی بسیاری را شکار کنیم.
معامله در خلاف جهت روند
برای انجام معامله در خلاف جهت روند میتوانیم با استفاده از فیبوناچی و سقف وکفهای قبلی، سطوحی را به عنوان تارگت یا نقاط بازگشتی درنظر بگیریم و سپس در محدوده بازگشتی وارد معامله شویم و تارگت خود را با توجه به خط روند تعیین کنیم. در این حالت میتوانیم به موازات خط روند خود یک خط دیگر رسم کنیم و یک کانال تشکیل دهیم. سپس درصورت مشاهده یک سیگنال بازگشتی وارد معامله شویم.
استراتژی معامله در روند خنثی
استراتژی معامله با خط روند خنثی بدین شکل است که ما باید در کف های قیمتی سهام یا دارایی را خریداری کنیم و در سقف های قیمتی سهام یا دارایی را به فروش برسانیم. البته به منظور خرید و فروش دارایی در کف و سقف قیمتی در روند خنثی میبایست عواملی مثل حجم معاملاتی و قدرت خریدار و فروشنده را مدنظر قرار داد.
سخن آخر
هر معامله گری به سبک خاصی از فرصتهای معاملاتی میتواند استفاده کند اما این نکته قابل ذکر است که ورود به یک فرصت معاملاتی جذاب به قصد کسب سود میباشد و باتوجه به این اصطلاح رایج در بازارهای مالی، که با روند دوست باشید و بر خلاف روند معامله انجام ندهید؛ بدین معنی است که برای مثال، وقتی روند میان مدت سهم نزولی است، در جهت خرید وارد معامله نشده و انجام معامله را به شرط تغییر روند نزولی و آغاز روند جدید در سهم انجام دهید. در این مقاله سعی کردیم به آموزش جامع و مفیدی از روشها و استراتژیهای گوناگون معامله با خطوط روند بپردازیم. از همه شما، همراهان گرامی مدرسه بورس سپاسگزاریم که تا پایان این مقاله با ما همراه بودید. بسیار خوشحال میشویم اگر درخواستها و پیشنهادات و انتقادات خود را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
شما میتوانید با شرکت در دوره جامع نوابغ بورس و سرمایهگذاری هر آنچه که برای تبدیل شدن به یک سرمایهگذار حرفهای لازم دارید بدست آورید.
درباره ایلیا عباسپور
قسم به قلم و آنچه از عطر نوشتن می تراود؛ و به امید آنکه از قلمهای ما نویسندگان نور ببارد.
نوشته های بیشتر از ایلیا عباسپور9 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مفید و کاربردی است.
سپاس مفید بود
مفید و کاربردی است.
بسیار عالی بود .
ممنون خیلی خوب بود
خیلی مفید و کاربردی بودند ممنون
با سلام وخسته نباشید خدمت استاد گرانقدر من با تهیه دوره جامع نوابغ بورس ودر حال حاضر مشغول استفاده از دروه هستم دروه کسب سود از اقتصاد به نظر من خودش یه دوره کامل هست ودید من رو خيلی نسبت به اقتصاد بازتر کرد وسعی میکنم این دوره رو به همه توصیه کنم تا کمکی به هموطنان کرده باشم که بتوانند از اقتصاد سود بیشتر کسب کنن در پایان تشکر میکنم از مطالب خوب مدرسه بورس
عالی و کامل بود
عالی بود.